Pocetna

Misija / Vizija

Tekstovi

Projekti

Donacije

Kontakt

 

Gradjanska Unija

01.11.2022

Edukacije iz oblasti Ekologije su izuzetno vazne, posebno za decu i mlade.

Projekat "Eko Ucionica" je nas doprinos da ova tema ostane aktuelna i sada kada su mnogi ekoloski izazovi pred nama.

Podizanje ekoloske svesti kod dece i mladih je od kljucnog znacaja za ocuvanje nase planete.

Pored deljenih flajera i brosura, sajt projekta: www.ekoucionica.co.rs kao i edukativni video materijal na YouTube ostaje da

uci i podseca decu i mlade osnovnim ekoloskim pravilima.

G.U. Project Team

   

     

 

31.10.2022

"Zivot Da, Droga Ne", je naziv uspesno realizovanog projekta uz podrsku opstinske uprave grada Kraljeva.

Recimo NE Drogama. Deljenjem flajera i edukativnih brosura, postavljanjem edukativnog videa na YouTube ali i

sajtom projekta: www.zivotdadrogane.co.rs , uradili smo mali ali bitan korak priblizavanja deci i mladima (ali i roditeljima)  pojmove

koji ce im pomoci da prepoznaju opasnosti koje droga donosi sa sobom.

G.U. Project Team

          

      

30.12.2020

I pored otezanih uslova izazvanih korona virusom, poslednjih dana ove teske godine

uspesno su realizovane sve aktivnosti vezane za projekat "Tolerisi, ne diskriminisi" koji je realizovan

uz sufinansiranje opstinske uprave grada Kraljeva.

Sajt projekta: www.tolerancija.co.rs

G.U. Project Team

    

 

 

03.12.2020

 

Uspesno je zavrsen jos jedan projekat Gradjanske Unije.
"Solarno drvo - Stolovi" je postavljeno na skretanju iz Kamenice ka planini Stolovi, na lokaciji odakle krece i tradicionalna manifestacija "Narcisu u pohode". Ovo je drugo "Solarno Drvo" na teritoriji Opstine Kraljevo koje ce omoguciti posetiocima planine Stolovi i Goc da pune svoje mobilne uredjaje i tablete u prirodi i to cistom ekoloskom energijom koja dolazi od energije sunca.
Najveci znacaj ovakvog sistema je edukativni, deca kako sa teritorije nase opstine, tako i mnogobrojna deca iz cele Srbije koja dolaze na ove dve nase planine, naucice da postoji i "cista" energija cija proizvodnja nepravi nikakve nusefekte stetne po zivotnu sredinu i shvatice da je to jedini spas za ocuvanje planete, danas ce puniti svoj mobilni telefon energijom sunca, u vrlo bliskoj buducnosti vozice elektricne automobile, koje ce puniti na isti nacin. Naucice da se planeta moze sacuvati od globalnog zagadjenja ali i od unistenja ozonskog omotaca.
Jedno punjenje mobilnog telefona suncevom enegijom, pokazace najmladjima da i svako od njih kao pojedinac moze doprineti ocuvanju nase planete.
Sacuvajmo planetu zajedno.
Projekat je realizovan u saradnji sa odsekom za zastistu zivotne sredine, odeljenja za inspekcijske poslove Opstine Kraljevo.

 

G.U. Project Team

05.10.2020

Ni u ovim teskim vremenima kada se borimo sa COVID-19 virusom, nesmemo zaboraviti na izgradnju bolje buducnosti. Gradjanska Unija nastavlja sa realizacijom vise projekata od kojih ce mo izdvojiti dva projekta koja se realizuju u saradnji sa Opstinskom upravom grada Kraljeva.

Sada, kada svakodnevno gledamo primere "netolerantnosti" i razlicitih oblika diskriminacija, "Tolerisi, ne diskriminisi" je edukativni projekat koji ima za cilj prvenstveno mladima pribliziti znacaj tolerancije u svim sferama zivota, ali i vaznosti postovanja svakog pojedinca, ma kakvog materijalnog statusa bio, ma koje boje koze bio, ma koje vere bio ...

Nastavljamo sa edukacijom mladih o znacaju obnovljivih oblika energije i to sa vrlo prakticnim primerima, ove godine, nakon postavljanja prvog solarnog drveta na Goc, idemo dalje, pokusacemo mlade da dovedemo na jos jednu nasu prelepu planinu Stolovi, gde ce mo "posaditi" jos jedno Solarno Drvo. Ovaj projekat realizujemo u saradnji i uz sufinansiranje od strane Odeljenja za inspekcijske poslove, odsekom za zastitu zivotne sredine grada Kraljeva.

24.11.2019

Uspesno je zavrsen jos jedan projekat Gradjanske Unije.

"Solarno drvo" je postavljeno ispred Hotela "Dobre Vode" na Gocu. Ovo je prvo "Solarno Drvo" na teritoriji Opstine Kraljevo koje ce omoguciti posetiocima planine Goc da pune svoje mobilne uredjaje i tablete  u prirodi i to cistom ekoloskom energijom koja dolazi od energije sunca.

Najveci znacaj ovakvog sistema je edukativni, deca kako sa teritorije nase opstine, tako i mnogobrojna deca iz cele Srbije koja dolaze na ovu planinu, naucice da postoji i "cista" energija cija proizvodnja nepravi nikakve nusefekte stetne po zivotnu sredinu i shvatice da je to jedini spas za ocuvanje planete, danas ce puniti svoj mobilni telefon energijom sunca, u vrlo bliskoj buducnosti vozice elektricne automobile, koje ce puniti na isti nacin.

Naucice da se planeta moze sacuvati od globalnog zagadjenja ali i od unistenja ozonskog omotaca.

Jedno punjenje mobilnog telefona suncevom enegijom, pokazace najmladjima da i svako od njih kao pojedinac moze doprineti ocuvanju nase planete.

Sacuvajmo planetu zajedno.

U toku je promocija.

https://www.facebook.com/nvogu/
https://twitter.com/GradjanskaU

Projekat je realizovan u saradnji sa odsekom za zastistu zivotne sredine, odeljenja za inspekcijske poslove Opstine Kraljevo.
 

       

G.U. Project Team

 

.

26.09.2019

Gradjanska Unija pocinje sporvodjenje projekta:

Projekat "Solarno drvo" vidimo samo kao prvi korak pri sugestiji prvenstveno mladima da umesto provodjenja slobodnog vremena u zatvorenom prostoru, radije odu u zdravu prirodu, predivna planina Goc koja je u nasoj neposrednoj blizini i pruza bezbroj mogucnosti za nezaboravne trenutke.

"Solarnim drvetom" zelimo da prvenstveno mladima, pomognemo da se lakse odluce za "napustanje svoje sobe" i da im i na cistom planinskom vazduhu "ne nedostaje" mobilni telefon, tablet ... jer sada ce i kod Hotela Dobre Vode na Gocu moci da uzivaju na cistom planinskom vazduhu i cistom solarnom energijom pune svoje "mobilne ljubimce", bez kojih - nazalost, nemogu ni tamo, ALI bolje i uz mobilni telefon na cistom vazduhu nego u zatvorenom prostoru - najbitnije je da nase sugradjane, ali i sve druge posetioce Kraljeva i okoline izvesti na cist vaduh nase planine Goc.

Projekat sprovodimo u saranji i uz sufinansiranje projekta od strane Odseka za zastitu zivotne sredine, odeljenja za inspekcijske poslove, Opstine Kraljevo.

Obavestavacemo Vas o daljem toku projekta.

G.U. Project Team

 

13.06.2019

Uspesno su zavrsene aktivnosti na teritoriji Grada Kraljeva na projektu "Imam pravo da znam koja su moja prava, duznosti i obaveze", deljenje flajera, lepljenje plakata, deljenje brosura . Projekat ostaje aktivan na Internetu:
www.mojepravo.co.rs
www.facebook.com/nvogu
www.twitter.com/GradjanskaU
https://youtu.be/NDrcjVgx44U

 

29.05.2019

Gradjanska Unija pocinje sporvodjenje projekta:

 "Imam pravo da znam koja su moja prava, duznosti i obaveze" , u saradnji i uz sufinasiranje projekta od strane Opstinske uprave grada Kraljeva.

Gradjansko obrazovanje je u Srbiji veoma malo zastupljeno kako skolskim programima tako i neformalnim oblicima obrazovanja.

Zato je izuzetno bitno prepoznavanje vaznosti edukacije, narocito mladih iz oblasti gradjanskih prava, od starne drzave sa svih nivoa.

Krece akcija deljenja flajera i brosura gradjanima Kraljeva.

Na nasem YouTube kanalu pogledajte video o osnovama ljudskih prava i obaveza:

https://www.youtube.com/watch?v=NDrcjVgx44U

a vise o ovoj vrlo bitnoj oblasti saznajte na sajtu

www.mojepravo.co.rs

G.U. Project Team